ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΤΑ 8 ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ

Ανακάλυψε, γιατί το μέλι είναι κάτι περισσότερο από ένα φυσικό γλυκαντικό
Ένα από τα πιο παλιά και σημαντικά γλυκαντικά που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος, το μέλι, έχει ευεργετική δράση και του αξίζει να…αντικαταστήσει την ζάχαρη.
Τώρα που χειμωνιάζει, το μέλι ταιριάζει στα ροφήματά μας για να μαλακώσει το λαιμό μας. Ωστόσο, δεν είναι αυτός ο μοναδικός τρόπος που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Λίγο μέλι στα ντρέσινγκ που φτιάχνουμε για τη σαλάτα, στο κοτόπουλο, στα smoothies, στο γιαούρτι, δίνει πάντα μια γλυκιά και υγιεινή νότα. Ενώ ταυτόχρονα, έχει πολλά να προσφέρει στον οργανισμό μας.
Δείτε τα πιο σημαντικά οφέλη του και βάλτε το στη διατροφή σας, υπολογίζοντας πάντα, πως μια κουταλιά αποδίδει περίπου 65 θερμίδες.
Φυσική Ενέργεια & Ευεξία στην καθημερινότητα.
Σας χαρίζει ενέργεια με φυσικό τρόπο
Αν θέλετε να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας φυσικά, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο μέλι στο διατροφικό σας πρόγραμμα. Η περιεκτικότητά του σε υδατάνθρακες του προσφέρει αυτή την ιδιότητα. Μάλιστα, είναι ιδανικό, για να το προσθέσετε στο πρωινό σας, στα δημητριακά, το γάλα, το τσάι ή το γιαούρτι. Μια καλή ιδέα είναι, επίσης, η προσθήκη μελιού σε λίγο ζεστό νερό.
Σας βοηθά να κοιμάστε καλύτερα
Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα ύπνου τελευταία, εκτός από τις αρνητικές σκέψεις και το άγχος, μπορείτε να δοκιμάσετε να πιείτε ένα ποτήρι ζεστό γάλα με λίγο μέλι. Το μέλι, σε αυτή την περίπτωση, δρα καταπραϋντικά στον εγκέφαλο, σας βοηθά να χαλαρώσετε και να πέσετε για ύπνο πιο εύκολα απ’ ό,τι συνήθως
Καταπολεμά το… hangover
Κι όμως! Το μέλι περιέχει τα φυσικά σάκχαρα που είναι απαραίτητα για να επιταχύνουν την οξείδωση του αλκοόλ από το συκώτι. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα πιείτε λίγο παραπάνω, κοιτάξτε αν υπάρχει μπόλικο μέλι στα ντουλάπια της κουζίνας σας. Μια καλή ιδέα είναι να το καταναλώσετε μέσα σε smoothie, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε με μέλι, γιαούρτι και χυμό πορτοκαλιού.
Ενίσχυση Υγείας & Προστασία του Οργανισμού
Μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης
Το μέλι είναι 125,9 φορές πιο κολλώδες από το νερό. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal, αναφέρει πως το μέλι μπορεί να σας προστατέψει από τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, δημιουργώντας ένα στρώμα πάνω στο βλενογόννο του οισοφάγου. Σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα, 5ml μελιού την ημέρα αρκούν για να σας απαλλάξουν από τις καούρες
Κάνει καλό στην καρδιά
Η συχνή κατανάλωση μελιού έχει θετική επίδραση και σε παράγοντες που αφορούν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Συγκεκριμένα, συμβάλλει στη μείωση της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης και έχει μια σχετική επίδραση στη γλυκόζη του αίματος, την ινσουλίνη και τα επίπεδα λιπιδίων σε σχέση με τη γλυκόζη ή κάποια άλλη γλυκαντική ουσία.
Μαλακώνει το λαιμό
Ο πονόλαιμος μπορεί να είναι ανυπόφορος ώρες-ώρες. Το μέλι, όμως, αποτελεί το απόλυτο φυσικό γιατρικό είτε σκέτο, είτε μέσα σε ένα ζεστό ρόφημα ή με λίγο αλάτι και μια κουταλιά χυμό λεμονιού, για μεγαλύτερη δράση και ανακούφιση
Καταπολεμά την κακή αναπνοή
Αυτό δεν σημαίνει, ότι μπορείτε να σταματήσετε να πλένετε τα δόντια σας, ούτε ότι μπορείτε να φάτε σκορδαλιά και να τη… βγάλετε καθαρή με μια κουταλιά μέλι. Σε περίπτωση, όμως, που αντιμετωπίζετε χρόνιο πρόβλημα κακής αναπνοής μπορείτε να συνδυάσετε μέλι με λίγη κανέλα και να… φρεσκάρετε την αναπνοή σας στο λεπτό. Βέβαια, θα πρέπει να ερευνήσει και ο γιατρός σας για να βρει την αιτία του προβλήματος.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Περιέχει μεταλλικά στοιχεία όπως κάλιο, ασβέστιο, χλώριο και νάτριο, τα οποία βοηθούν στη λειτουργία των κυττάρων του οργανισμού. Επίσης, περιλαμβάνει αρκετές βιταμίνες όπως C, A, B1 σε μικρές ποσότητες, οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του οργανισμού. Ενώ παράλληλα, τα ένζυμά του έχουν σαν αποτέλεσμα τη διάσπαση ελεύθερων ριζών.